Examen

Het Theorie-Examen

Het feit, dat mijn rijschool klein is heeft voor-, maar ook nadelen. Eén daarvan is dat het lastig is om theorieles te geven. Ik doe dat dan ook niet meer.

Voor de meeste leerlingen is het echter geen probleem om zelf de theorie te leren. Soms kun je een 2e hands-boekenset overnemen van iemand (niet te oud), anders kun je een set bij mij kopen. Een set bestaat uit een theorieboek en een vragenboek. Als je eerst goed leert en dan de vragen oefent ben je een aardig eind op weg. Daarna kun je bij mij een Cd-rom lenen of kopen met oefenexamens, zodat je precies ziet hoe de vlag er voor staat. Natuurlijk kun je met vragen altijd bij mij terecht.

En mocht je toch liever theorielessen volgen dan regelen we daar iets voor. (Zie bv bij "extra"- links.)

Je kunt zelf je theorieexamen reserveren via www.cbr.nl  Doe dit niet via een andere site, want daar wil men er ook iets aan verdienen en ben je dus meer geld kwijt. Op diezelfde site kun je ook een filmpje bekijken over hoe een theorieexamen verloopt.

Het theorieexamen bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 25 vragen over gevaarherkenning. (13 of meer moeten goed zijn.)
  • 30 vragen over verkeersregels.
  • 10 vragen over verkeersinzicht. ( van deze laatste twee samen moeten meer dan 35 goed zijn.)

Je krijgt direct de uitslag.

Wil je hier meer over weten, kijk dan op de site van het cbr of in je boek.

Er bestaat ook zoiets als een verlengd theorieexamen (meer tijd) en een individueel theorieexamen. Deze kun je niet zelf aanvragen, maar dat moet ik voor je doen. Meer weten? Kijk op de site van het cbr of vraag mij.

Er zijn ook verschillende site's op internet waar je gebruik van kunt maken. (Zie 'Extra', links)