Veel gestelde vragen

Ik ben al wat ouder, kan ik nog leren autorijden?

Dit is natuurlijk individueel verschillend, maar ik heb al verschillende “oudere” leerlingen heel gelukkig zien worden met een rijbewijs. Je moet er wel rekening mee  houden, dat het waarschijnlijk iets langer zal duren dan bij een jong iemand. Bel me voor een proefles. Na een proefles zal ik je een concreter antwoord kunnen geven

Ik ben zo onhandig, is autorijden wel iets voor mij?

Ook hier geldt, dat het per persoon verschilt. Ook in dit geval adviseer ik een proefles. Na de les zal ik je vraag beter kunnen beantwoorden. Als ik denk, dat het een moeilijk ‘project’ wordt, zal ik dat eerlijk zeggen.

Ik snap iets niet in mijn theorieboek…

Heel simpel, neem je boek even mee en laat zien wat je niet begrijpt. Samen komen we er uit. Mocht het (te) moeilijk worden om zelf te studeren, dan zijn er goede teheoriecusussen.

Wat is een ‘staatsexamen’?

Dit is een examen, dat wordt afgenomen door de BNOR (Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid), dit is een afdeling van de CBR. Als je 4x bent gezakt, kom je daar automatisch terecht. Een BNOR-examen wordt afgenomen vanuit een restaurant en niet vanuit het CBR. De sfeer is daar iets meer ontspannen en de examinator heeft meer tijd voor je. Hij zal extra zijn best doen om je optimaal te laten rijden. Natuurlijk zul je ook hier ‘voldoende’ moeten scoren, maar de mogelijkheden om je op dat niveau te krijgen zijn groter.

Zijn examinatoren allemaal “ouwe chagrijnige kerels”?

Nee, de ‘indianenverhalen’, die de ronde doen over examinatoren zijn over het algemeen achterhaald.  Ze zijn er echt niet op uit om jou eens lekker te grazen te nemen.  Ze zullen proberen om jou zo optimaal mogelijk te laten rijden. De gemiddelde leeftijd van examinatoren ligt echt niet rond de zeventig. Ook zijn er steeds meer vrouwelijke examinatoren.

Heeft het cbr speciale examen-auto's?

Nee, je doet examen in de auto waar je al je lessen ook in gereden hebt.